Werken op een olie platform

Vaak uit het zicht van de meeste mensen is een industrie werkzaam die een essentiƫle rol in de wereldeconomie vervult. We hebben het dan over olie platformen die zich in veel gevallen op zee bevinden. Het is als een groot industrieel bedrijf. Op een olie platform werken namelijk zeer veel mensen die een groot scala aan verschillende beroepen vervullen. Wanneer we het werken op een olie platform beschrijven kunnen we dan ook niet een enkel beroep noemen.

De mensen die hier werkzaam zijn vervullen allemaal andere taken en hebben hun eigen specialiteiten. Met elkaar werken zij samen aan het winnen van olie uit de grond. De fossiele brandstof zal in de meeste gevallen op een andere plek verwerkt worden tot een eindproduct zoals benzine, diesel of plastic. Vaak zijn er ook technici aanwezig op het platform om bijvoorbeeldĀ zamech gearboxes te kunnen repareren.

Offshore werken

olie platformOlie platformen bevinden zich meestal op zee. Om deze reden spreekt men ook wel van offshore werken. De mensen die werkzaam zijn op een olie platform worden niet aan het einde van de werkdag steeds weer naar de kust gebracht. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je bij deze soort beroepen enkele weken achter elkaar op het olie platform zal verblijven.

In de meeste gevallen werken de mensen vier weken achter elkaar en vier weken kunnen zij dan vervolgens thuisblijven. De lange tijd dat je vrij bent en het hoge salaris klinkt uiteraard wel aantrekkelijk voor veel mensen. Je moet echter niet onderschatten hoe hard je moet werken in de tijd dat je op het platform verblijft.

Lange werkdagen

werkdagWanneer je aan het werk bent op een olie platform dan zijn de werkdagen een stuk langer dan je gewend bent van een normale baan op het vasteland. Hier werken mensen namelijk standaard 12 uur per dag. Ook heb je geen dagen vrij in het weekend. De werkzaamheden op een olie platform gaan namelijk 24 uur per dag en 7 dagen in de week door.

De 12 uur per dag die je niet werkt, zal je de nodige rust moeten pakken. De volgende dag ga je namelijk weer voor 12 uur aan de slag en is het belangrijk dat je goed uitgerust bent om met de zware apparatuur te werken.